Laat geen geld liggen, start met energieleveranciers vergelijken

Nederlandse huishoudens staan bekend als het volk dat houdt van sparen, besparen en zo zuinig mogelijk omgaan met geld. Toch betaalt 90% van deze huishoudens te veel voor gas en stroom elke maand en laten ze hiermee onnodig veel geld liggen bij de energieleverancier. Nederlandse huishoudens kunnen flink besparen op hun energierekening wanneer zij starten met energieleveranciers vergelijken. Dit kan per jaar al een besparing van ruim 300 euro opleveren. Zonde om dit geld bij de energieleverancier te laten liggen.

Energieleveranciers vergelijken

Wanneer je wilt starten met energieleveranciers vergelijken is het belangrijk om te bepalen op welke manier je dit gaat doen. Een makkelijke manier is om gebruik te maken van een vergelijkingssite zoals Consumind. Zij maken een overzicht voor je met 23 energieleveranciers waardoor jij alleen nog maar hoeft te kijken welke energieleverancier je aanspreekt qua dienstverlening en natuurlijk qua tarieven. Maar waar moet je op letten bij energieleveranciers vergelijken?  

Tarieven

Je kunt het beste kijken naar de variabele energietarieven. Dit zijn de tarieven voor gas en stroom zonder kosten als BTW en Opslag Duurzame Energie. Ze veranderen elke eerste van de maand en zijn verschillend per energieleverancier. Aan de hand van de inkoopsprijs worden deze tarieven bepaald.

Vaste leveringskosten

Dit zijn kosten die de energieleveranciers in rekening brengen voor het leveren van het stroom en gas, maar bijvoorbeeld ook voor de kosten voor administratie. Je betaalt dit bedrag voor zowel stroom als gas. Deze twee bedragen kunnen van elkaar verschillen en ook in hoogte zit er veel verschil tussen bij energieleveranciers. Je kunt daarom het beste naar beide bedragen kijken bij energieleveranciers vergelijken.

Gemakkelijk energieleveranciers vergelijken via Consumind

Wil jij nou ook gemakkelijk besparen op je maandelijkse lasten en niet onnodig geld laten liggen bij de energieleverancier? Start dan vandaag nog met energieleveranciers vergelijken. Consumind biedt je elke maand een vergelijking aan met meer dan 23 energieleveranciers in Nederland. Hierin vindt je alle kosten per energieleverancier die zij in rekening brengen én zijn zij beoordeeld op basis van service en dienstverlening. Start daarom vandaag nog met energieleveranciers vergelijken via Consumind voor makkelijk besparen op je vaste lasten. Prettig geregeld.