Spouwmuurisolatie en vloerisolatie in het algemeen

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een heel populair isolatiemaatregel in Nederland. Ook om je woning energiezuinig te maken met vrij weinig geld is Spouwmuurisolatie een ideale oplossing. Voor een vrijblijvend offerte en advies op maat is het aangeraden om even te kijken op schotgroepisolatie.nl  en je zult al snel achter komen wat het beste voor je woning is.

Nederland staat bekend om het feit dat de huizenmarkt erg goede huizen heeft, gemaakt volgen bepaalde strenge EU regels en ook de prijzen nu op de markt zijn zeer competitief.

Nederlanders staan overigens bekend in alle statistieken in Europa ,dat meeste mensen ervoor kiezen om een huis te kopen en een maandelijks een hypotheek te betalen in plaats van een huis te huren een maandelijks huur te betalen ,zoals in andere landen.

Men denkt dat het slimmer is op langere termijn een woning te kopen en denkt dat huur betalen aan een verhuurder weggegooid geld is. Door middel van maandelijks een hypotheek te betalen zorg je ervoor dat je na jaren een eigen woning hebt en dat is natuurlijk beter.

Ook kunnen je kinderen of kleinkinderen vervolgens je huis erven en dat maakt het voor hun ook makkelijker en voor jou aantrekkelijker om een woning te kopen.

Isolatie zorgt voor een verhogende comfort in de woning en een besparing op de energiekosten. Naast dak, vloer- en bodemisolatie bestaat er ook spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie zorgt niet alleen voor een warmere/ koelere woning, een besparing op de energiekosten maar ook voor minder geluidsoverlast van buiten naar binnen en vice versa.

SCHOTGROEP isolatie gebruikt voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie Neopixels HR++ parels. Deze speciaal ontwikkelde parels zorgen door hun speciale vorm en het grafiet laagje voor een hoge isolatie waarde.

De parels worden aangebracht tussen de binnen- en buitenmuur van de woning, de spouwmuur. Via gaatjes die geboord worden in het voegwerk van de muur wordt het isolerend materiaal via een ‘vulpistool’ ingespoten. De gaatjes worden in een speciaal patroon geboord zodat de installateur er zeker van is dat de gehele oppervlakte van de muur perfect geïsoleerd is. Na de werkzaamheden worden de gaatjes uiteraard weer netjes gedicht met op kleur gemaakt mortel. Zo zijn de werkzaamheden na uitvoering alleen nog voelbaar maar niet zichtbaar.

Naast parels zijn er ook andere producten op de markt voor het isoleren van de spouwmuur. De producten zijn vaak vormen van wol en helaas is gebleken dat wol na loop der jaren zijn werking verliest. Mocht er wol in de spouwmuur aanwezig zijn en is dit al een enkele jaren oud is het raadzaam contact op te nemen met gespecialiseerde bedrijven die het isolatie materiaal kunnen verwijderen.  Na het verwijderen van het oude isolatie materiaal is het mogelijk de spouwmuur opnieuw op te vullen. Maar kies dan wel voor een goed product met een lange levensduur.

Goedkoop is duurkoop. Zeker bij isolatie is dit iets wat zeer zeker geldt. Wanneer er gekozen wordt voor een goedkoop product en het zelf te installeren is de werking vaak niet optimaal en is de kans groot dat het product onjuist wordt aangebracht. Uiteindelijk zal er geen van de voordelen echt merkbaar zijn en heeft u de isolatie werkzaamheden voor niets uitgevoerd. Kies altijd voor een gespecialiseerd bedrijf zoals Schotgroep Isolatie die gecertificeerde producten gebruikt zo weet u zeker dat de isolatie zorgt voor de bijbehorende voordelen.

Vloer isolatie

Vloer isolatie is zuinig , duurzaam en bovendien heel comfortabel. Mensen die het al een keer hebben gehad in hun huis ,kunnen er niet meer zonder. Lekkere warme voeten, geen last meer van vocht vanuit de kruipruimte, dit zijn allemaal voordelen van de vloer isolatie in je huis.

Een vals idee, waar veel mensen intrappen ,is dat ze denken dat vloer isolatie heel duur is. Niets is minder waar ! vloer isolatie is niet duur en bovendien is het ook simpel om het aan te brengen.

Je hebt advies op maat en tips op speciale websites, wel is het handig om vooraf bij iemand te informeren, die hier verstand van heeft, om te voorkomen dat je later niet tevreden bent met het resultaat.